BOTOX MOT SVETTNINGAR

Svettning i armhålorna- händer eller på skalp.

Hyperhidros, uttalad svettning är ett tillstånds som sägs vara ärftligt. De som lider av Hyperhidros tänker ofta på sina besvär, mer eller mindre varje dag. Därför lägger man också ner mycket tid på att försöka dölja sina svettningar. En del tar med sig en extra tröja till skolan eller jobbet. Somliga väljer att bara klä sig i vissa färger eller att ha dubbla lager för att försöka dölja sina svettfläckar.
Många som lider av Hyperhidros upplever att de på grund av situationen blir defensiva och bara kan tänka på hur de ska dölja sin svett. Följden blir att de har svårt att fokusera på andra, hålla ett samtal eller lösa en uppgift utan att bli medvetna om sina svettningar. Genom den senaste tekniken inom Injektionsbehandlingar kan vi nu hjälpa Dig som lider av Hyperhidros eller Dig som bara önskar bli av med dina svettningar i armhålan genom att injicera Botox i området. Botulinumtoxin (Botox) förhindrar sedan nerverna i det behandlade området att signalera till svettkörteln vilket leder till att Du som patient blir av med dina svettningar.

Hur går behandlingen till?

Efter att ha pratat lite med din behandlare och rengjort området injiceras Botox på flera ställen i hudområdet i armhålan. Det gör inte speciellt ont utan känns mer som ett myggbett eller små små stick i huden. Behandlingen tar ca. 45 minuter. (på grund av infektionsrisken skall man inte raka sig i armhålan samma dag som man injicerar.)

Hur länge håller effekten i sig?

Vanligtvis märker patienten en förbättring redan den första veckan efter sin behandling. Effekten håller sedan i sig i genomsnitt 7,5 månad och1 av 4 patienter märker fortfarande effekt efter ett år.

När effekten börjar avta kan du vid behov få behandling igen, men inte oftare än var 16:e vecka.

Finns det risker?

Biverkningar av botulinumtoxin är oftast lokala och övergående. Allergisk reaktion kan förekomma men är mycket ovanligt.